Bemutatkozás

1973-ban születtem Keszthelyen, és azóta is itt élek, pontosabban a környéken.

A sport mindig is az életem része volt, kosárlabda, később küzdősportok következtek (Shotokan karate, Taekwondo), majd sziklamászás. Imádtam a küzdést, de sorozatos sérülések eltérítettek ettől a pályától. Orvosom javaslatára kezdtem el kerékpározni, így úszva meg a térdműtétet. Ez még '90-ben volt, amikor elég nehéz volt hozzá jutni egy normális kerékpárhoz.

Az első gépem egy mountain bike volt, majd persze kellett egy országúti is. Utána már rákattantam a sportra, azóta is művelem, és nagyon sokat jelent számomra a bringázás.

Egyensúlyban tart, általa vagyok teljes ember. Kitartásra tanított meg és arra, hogy higgyek a céljaimban és megvalósításukban. 

Akkor még érdekelt a versenyzés, de most már -3 gyerekes családapaként - mások mozgatnak.

Az edzéselmélet kb 10 éve kezdett el foglalkoztatni, és ma már a mindennapjaim részévé vállt. Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne olvasnék el valamilyen angol vagy német anyagot e témában (sajnos magyar nem nagyon van), ezzel is bővítve tudásom. Minél több területet vizsgálok meg, annál inkább kezd összeállni a kép. Az edzői tevékenység igen összetett és arra is hamar rájöttem: a jó edző holtig tanul. Nem lehet hátradőlni, mindig van új kutatási eredmény, fejlődik a technika, stb. Mai szemmel nézve - a legújabb kutatási eredmények ismeretében, pár dolgot másképp csinálnék ami az edzés tervezést illeti. Szembe mertem nézni a hiányosságaimmal, és folyamatosan tudásom gyarapítására törekszem,  ami szerintem a jó edző ismérve.

Hát erről szól az edző élete, na és persze a sportolókról, akiket edz, a sikerekről a kudarcokról, és a nehéz pillanatokról.

Ezt az oldalt többek között azért hoztam létre, hogy az információk kusza összevisszaságában egy stabil pontot jelentsen, ahova mindig visszatérhettek, és segít végigmenni az úton, akár egyedül készültök, akár egy edzővel.

Köszönöm, hogy elolvastad soraimat!

Szöllőssy István
Edző
 
 
 

Hirdetések

Strava